Какво обсъдиха Путин и Ким? (ВИДЕО/СНИМКИ)

Преговорите между руския президент Владимир Путин и неговата делегация и севернокорейския лидер Ким Чен-ун и неговата делегация приключиха, предаде ТАСС.

БГНЕС

Преди тази двустранна среща в разширен състав, се състоя двустранна среща на четири очи между Путин и Ким. Тя продължи около два часа и след нея двамата лидери я определиха като ползотворна, конструктивна и обстоятелствена. Путин каза, че на срещата на четири очи е обменил с Ким мнения за това какво трябва да бъде направено за подобряване на ситуацията на Корейския полуостров. Ким каза, че с Путин са обсъждали начини за мирно уреждане на кризата там.

БГНЕС

Севернокорейският лидер изрази надежда, че конструктивният и полезен диалог с Путин ще продължи. Путин каза, че с Ким са обсъждали и историята на двустранните отношения и перспективите за развитие на двустранните връзки.

БГНЕС

В разговорите в разширен състав участваха от руска страна руският външен министър Сергей Лавров, вицепремиерът Юрий Трутнев, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съветникът на Путин по международните въпроси Юрий Ушаков, министърът на транспорта Евгений Дитрих, министърът за развитието на Далечния изток и Арктика Александър Козлов, заместник-министърът на енергетиката Анатолий Яновски и генералният директор на Руските държавни железници Олег Белозьоров. От севернокорейска страна в разговорите участваха външният министър Й Йон-хо и заместник-външният министър Цой Сон-хи.
БТА