/ iStock/Getty Images

В църква в английския град Блекпул открили вързано куче с бележка, на която пишело: „Обичам те и толкова, толкова, толкова съжалявам“, съобщи Би Би Си.

Животното, изоставено до олтара, било порода стафордширски бултериер. Кръстили го Кракър, защото никъде не пишело името му.

На бележката пишело още: "Животът ми стана труден и просто не мога да си представя, че той ще живее с мен на улицата, замръзнал и гладен."


Кралското дружество за борба с жестокостта към животните (RSPCA) съобщи, че Кракър се чувства добре и се грижат за него.

Животното било открито от служители на църквата, които пристигнали там сутринта на 18 декември. Католическата църква „Свещено сърце” в Блекпул е отворена за посетители денонощно.

Притежаването на куче в детството снижава риска от шизофрения


В бележката се казва, че решението кучето да бъде изоставено е било много трудно.

„Това куче означава за мен света и не знам какво ще правя без него“, пишело в оставеното съобщение. "То е дружелюбно и любящо куче, има болки в предните лапи, лекувам ги от около месец. Сърцето ми е счупено и наистина ще ми липсва повече, отколкото могат да кажат думите. Надявам се, че ще заживее в нов дом, в който заслужава. Обичам те и толкова, толкова, толкова съжалявам."

Куче постави рекорд: Роди 21 малки (ВИДЕО)

Инспекторът на Кралското дружество за борба с жестокостта към животните  призовава всички собственици на домашни любимци, които се борят финансово, да се свържат с техния ветеринар, местен спасителен център или благотворителна организация като RSPCA.