Изчезнала е мексиканката, която роди на девет години
Изчезнала е мексиканката, която роди на девет години / снимкa: morguefile.com

Деветгодишното мексиканско момиче, което миналата седмица стана майка въпреки крехката си възраст, е изчезнало от дома си, без да предупреди властите.

В същото започнаха възникват съмнения за истинската възраст на младата родилка, съобщиха официални източници.

Предполагаемият баща на бебето, който може да бъде съден за полов акт с малолетна, също е в неизвестност, посочи прокуратурата в щата Халиско. Според източник, запознат с разследването, в болницата малката Дафне заявила, че младежът е баща на бебето и че половият акт е станал с нейно съгласие.

В същото време властите заподозряха, че момичето е по-голямо от декларираната възраст. "Медицинските характеристики на тази малолетна не отговарят на 9-годишно дете, тя може би е по-възрастна, около 15-годишна, заяви министърът на здравеопазването на щата Халиско Антонио Муньос.

Местният прокурор Томас Коронадо споменава за "някои нередности" в казуса. Така например нейният акт за раждане е бил вписан в Гражданския регистър едва през 2011 година, което позволява да се мисли, че реалната възраст на момичето е сгрешена, посочва БГНЕС.

От своя страна здравните власти се опасяват, че майката не е достатъчно съзряла, за да се справи с новия си статут, и биха искали тя да премине психологическо изследване в интерес на оптималното развитие на бебето.