/ Gulliver/Getty Images
Социалната мрежа Instagram започва пробно премахване на брояча на лайкове под постовете на потребителите. Тестът се провежда в Австралия, като целта е да се премахне натиска, който чувстват хората да събират повече харесвания, пише британския вестник "Сън".

Потребителите ще могат да видят списък с това кой е харесал поста им, а само ще липсва общия брой.

Пробното премахване на брояча не може да бъде избегнато и влиза в сила за всички потребители на социалната мрежа в Австралия. От ръководството на компанията казват, че премахването няма да засегне инфлуенсърите, защото от големите марки и другите бизнес клиенти ще виждат броя на гледания и лайкове.

Facebook и Instagram се сринаха

"Инструментите като Инсайт и Адс мениджър (Insights, Ads Manager), които ползват създателите на съдържание и компаниите в Инстаграм няма да бъдат променяни", казват от фирмата.
Подобен тест вече беше проведен в Канада през пролетта. Подобни периоди без брояч на лайковете ще има още в Нова Зеландия, Япония, Ирландия, Италия и Бразилия.

Мия Гарлик, директор на политиката на Фейсбук в Австралия и Нова Зеландия казва, че Instagram трябва да е място, където хората с удобство изразяват вижданията си, а не място, където да бъдат съдени.
 
 
БГНЕС