/ БГНЕС
Протестната проява е срещу нововъведените ограничения
Хиляди въоръжени активисти от оръжейното лоби от цяла Америка се събраха днес на митинг пред законодателното събрание на Вирджиния, за да протестират срещу новите ограничения, предложени от законодателите на щата, а местните власти се подготвят за прояви на насилие, предаде Ройтерс.

Митингът започна в студеното утро с празнична атмосфера по улиците на Ричмънд. Мнозина от протестиращите бяха облечени в камуфлажни дрехи и носеха оръжие, като си разменяха шеги с пристигащи участници в проявата.

13-годишно момиче загина при стрелба в мол в САЩ
 


Някои разглеждаха предлаганите от търговци тематични тениски и други стоки, много от които с лозунги в подкрепа на президента Доналд Тръмп.
 

БГНЕС



През ноември миналата година демократите поеха контрола над законодателното събрание на Вирджиния за пръв път от едно поколение с кампания, обещаваща по-строг достъп до притежаване на оръжие, припомня агенцията.

Застреляха двама души, докато снимат клип в САЩ
 

БГНЕС



Протестиращите активисти твърдят, че Вирджиния потъпква конституционното им право за притежание на оръжие и заявяват, че днешната проява ще помогне на гражданите да разберат колко бързо могат да изгубят възможността да носят оръжие, в зависимост от това кой ще спечели изборите.
БТА