/ /Getty Images
До острата реакция се стигна, след като в края на церемонията представители на ЛГБТ общността пресъздадоха сцената на "Тайната вечеря" от Леонардо да Винчи
Епископската конференция на Католическата църква във Франция осъди сцените, осмиващи християнството по време на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Париж, предаде БНР.

До острата реакция на висшите духовници на Католическата църква се стигна, след като в края на церемонията представители на ЛГБТ общността пресъздадоха сцената на "Тайната вечеря" от Леонардо да Винчи. Френските епископи благодарят на членовете на други религиозни деноминации, които са изразили своята солидарност с тях. "Мислим за всички християни на всеки континент, които са били наранени от възмущението и провокацията на определени сцени", заявяват епископите.

Празнуването на Олимпийските игри далеч надхвърля идеологическите пристрастия на малцина артисти. Спортът е прекрасна човешка дейност, която дълбоко радва сърцата на спортисти и зрители.

Олимпизмът е движение в услуга на човешкото единство и братство, завършва съобщението на Епископската конференция на Католическата църква във Франция.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР