Днес обаче синдикатите решиха да пуснат повече влакове заради хората, които се прибират по празниците
Френските железници пуснаха повече влакове за прибиращите се вкъщи след коледните и новогодишните празници. Това се случи на фона на 31-ия ден от стачката срещу пенсионната реформа, предаде ДПА.

Няколкото хиляди синдикалисти, наред с поддръжници на движението на "жълтите жилетки", излязоха по улиците на Париж преди решаваща седмица в битката за реформите.
Очаква се във вторник министрите да възобновят разговорите с профсъюзите и бизнес обединенията. Твърдолинейните синдикати междувременно призоваха за стачки и протести в четвъртък и петък идната седмица.

Транспортната стачка във Франция блокира хиляди за празниците

Държавната железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) обяви, че се движат седем от 10 високоскоростни влака, най-много от началото на стачката срещу плана за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон.

Френската стачка срещу пенсионната реформа чупи рекорди по времетраене


Повечето линии на парижкото метро работеха поне от 13 ч. до 17:30 ч. местно време, но с намалена честота.

Макрон планира да замени сложната схема на пенсиониране във Франция с единна национална система, за която твърди, че ще бъде по-справедлива, припомня ДПА.

Работещите в обществения транспорт ще трябва постепенно да се разделят с привилегията си да се пенсионират на 52 или 57 години, а стандартната пенсионна възраст ще се вдигне от 62 на 64 години.
 
БТА