Мелания и Доналд Тръмп
Мелания и Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Няма доказателства за политическа пристрастност обаче
В разследването на предполагаемите връзки на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп с Русия Федералното бюро за разследване (ФБР) е допуснало много грешки, но няма доказателства за политически пристрастия, предаде Ройтерс.

Това се казва в доклад на службата за вътрешен контрол на американското министерство на правосъдието.

Зеленски отново отрече да е имало услуга за услуга с Тръмп

Докладът на генералния инспектор на службата Майкъл Хоровиц вероятно ще даде аргументи както на поддръжниците на Тръмп, така и на опонентите му от Демократическата партия в продължаващия спор за легитимността на разследването, оставило отпечатъка си върху първите две години от мандата на Тръмп.

В доклада се посочва, че при наблюдението на сътрудника на предизборния щаб на Тръмп Картър Пейдж са били допуснати 17 сериозни грешки и пропуски, но не е имало умишлени нарушения на правилата.

Тръмп забранил изявления за инцидента с арестуваните от Русия украински моряци

Информацията в доклада е в противоречие с твърденията на президента Тръмп, че е жертва на "лов на вещици", отбелязва Асошиейтед прес. Според доклада ФБР е било в правото си да подслушва бивш съветник на Тръмп и няма доказателства, че е действало, ръководейки се от политически пристрастия.
БТА