Евакуираха US посолството в Осло заради пакет, който се оказа безобиден
Евакуираха US посолството в Осло заради пакет, който се оказа безобиден / снимка: Reuters

Норвежката полиция откри подозрителен пакет под автомобил, паркиран пред сградата на посолството на САЩ в Осло и като предпазна мярка блокира достъпа до голяма част от центъра на столицата, предаде Ройтерс.

Намереният пакет се е оказал безобиден. "Изследвахме подозрителен пакет, който се оказа безвреден. Всичко вече е нормално," съобщи столичната полиция.

Полицията се задейства, след като получи днес по обяд сигнал за предмет, приличащ на взривно устройство, съобщи телевизионният канал НРК, цитиран от ИТАР-ТАСС. На мястото пристигнаха сапьори. Като предпазна мярка полицията евакуира голяма част от центъра на столицата, включително най-близката до посолството метростанция, пише БТА. Ограден бе периметър от 500 м около дипломатическата сграда, която е разположена непосредствено до кралския дворец. Кралската фамилия в момента не е в двореца.

Полицията в Осло бе критикувана, че е действала твърде бавно по време на двойната атака на екстремиста Андерш Беринг Брайвик миналата година, припомня Ройтерс.