/ iStock/Getty Images
Британският колеж "Итън", обучавал много от представителите на британския елит, включително и синовете на крал Чарлз Трети, съобщи, че е принуден да отложи началото на новия семестър заради риск от преливане на канализацията, предаде Ройтерс.

Близо 1350 възпитаници на елитния колеж, разположен на река Темза близо до кралския дворец "Уиндзор", трябваше да се върнат в учебните аудитории, но неотдавнашните проливните дъждове означават, че канализацията няма да смогне да поеме оттичащата се вода.

"След интензивните наводнения в района, канализационните тръби на оператора "Темза уотър", които обслужват град Итън, са прелели", посочи в изявление учебното заведение, чиито възпитаници са също двама от последните британски премиери – Дейвид Камерън и Борис Джонсън.

"В редовен контакт сме с "Темза уотър", докато те се опитват да решат проблема, и очакваме с нетърпение да посрещнем момчетата възможно най-скоро", се допълва в изявлението.

В цяла Великобритания имаше наводнения, причинени от неотдавнашните бури, а "Темза уотър" каза, че местната ѝ канализационна система е преляла.

"Извиняваме се на засегнатите служители и на учащите", каза говорител на компанията оператор и допълни: "Нашите екипи ще извършат почистване в близките дни, веднага щом нивото на реката спадне".

Основаният през 1440 г. колеж "Итън", където таксите за обучение достигат 50 000 британски лири (63 635 долара) на година, каза, че междувременно ще провежда дистанционно обучение.
Алексей Маргоевски/БТА