/ iStock/Getty Images
Четирима души загинаха, над 50 са ранени, след като в събота на магистрала край Венлинг в източен Китай избухна превозваща гориво цистерна, предаде БГНЕС.

Взривът довел до срутване на някои близки селски домове и фабрики, според правителствено съобщение в социалните медии, и изпрати към небето огромни облаци черен дим. Пламъците погълнаха няколко коли на и близо до магистралата.

Пожар избухна в газоразпределителна станция в Казан, човек загина

Драматичните видеокадри, публикувани от държавните медии, показаха огромна топка от огън. В един клип голямо парче отломки се изстрелва във въздуха, преди да се блъсне в някои сгради наблизо. В друго видео се виждат останките на цистерната и няколко гуми за камиони, размазани в сграда, която е била разрушена.

Множество изходи на магистрала бяха затворени.
 


Смъртоносните пътни инциденти са често срещани в Китай, където правилата за движение често се пренебрегват или не се изпълняват.

Според властите 58 000 души са загинали при инциденти в цялата страна само през 2015 г., което са последните налични данни. Нарушенията на законите за движение по пътищата са причина за близо 90 процента от произшествията, причинили смърт или наранявания през същата година.
 
БГНЕС