/ iStock/Getty Images
Един човек загина, а двама пострадаха при пожар, избухнал снощи след експлозия в газоразпределителна станция в руския град Казан - столица на република Татарстан. Това съобщи днес за ТАСС федералното министерство на извънредните ситуации, предаде агенцията.

Гори газов резервоар с обем 170 куб. метра. В гасенето му участват 199 души с 58 единици техника, включително дрон. Останалите 23 резервоара в комплекса се охлаждат. Газът се източва в резервни хранилища.

Двамата пострадали са настанени с изгаряния в болница, няма опасност за живота им, заяви татарстанското здравно министерство.

В станцията е обявено извънредно положение. Няма заплаха за населените места. Съдържанието на въглеводороди в околната среда е в рамките на допустимите стойности.

На местопроизшествието работи пожарна лаборатория, чиито експерти разследват случая, за да установят причините за експлозията. Татарстанските следствени власти са образували наказателно дело за нарушение на правилата за безопасност на взривоопасни обекти. Прокуратурата извършва проверка.
БТА