Джо Байдън
Джо Байдън / Gulliver/Getty Images
Доверието "трябва да се заслужи, всеки път", отсече претендентът за номинацията на Демократическата партия за кандидатпрезидентската надпревара
Претендентът за президентската номинация на Демократическата партия Джо Байдън порица управлението на президента Доналд Тръмп и проблемите на расизма и неравенството в САЩ и обеща, че ако спечели изборите на 3 ноември, ще създаде комисия за надзор на полицията през първите 100 дни от президентския си мандат, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Байдън спечели първичните избори в щата Хавай

На среща с политически и религиозни лидери на афроамериканците, организирана след смъртта на Джордж Флойд, Байдън обеща да създаде и икономически план, за да се справи с несъразмерно високата тежест, която понасят афроамериканците и латиноамериканците поради коронавируса.
 


"Вече никой не може да заяви, че не знае какво се случва", каза бившият вицепрезидент на Барак Обама. "Омразата не изчезва. Тя само се крие. И когато някой на власт раздухва скритата омраза, тя излиза на светло. Думите на един президент са важни", подчерта Байдън, визирайки изказвания на Тръмп за малцинствата.

"Никога не съм ви приемал за даденост", увери Байдън афроамериканските лидери, заявявайки, че доверието "трябва да се заслужи, всеки път".
БТА