/ Gulliver/Getty Images
Реал Мадрид е съгласен да продаде Кристиано Роналдо на Ювентус за 100 млн. евро, но само при положение, че португалецът обяви публично намерението си да напусне "Сантяго Бернабеу".
 
Според радио Cadena Cope мадридчани са готови да приемат оферта от шампиона на Италия, но въпреки това все още нищо между двете страни не е подписано и съответно не съществува каквото и да е правно обвързване. За да си замине, 33-годишният Роналдо от "Бернабеу" все още е необходима благословията на президента на Реал Флорентино Перес.
 
Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо хвърли бомба - какво го разсърди?
 

Gulliver/Getty Images


А строителният магнат има съвсем ясно желание и то е да избегне повтаряне на позорната ситуацията около раздялата с друга клубна легенда преди време - Икер Касияс. За целта му е необходимо публично изявление от страна на Роналдо, в което голмайстор №1 за всички времена на „белия балет” сам да изрази желанието си за ново предизвикателство.

Перес вярва, че това ще съхрани имиджа на клуба и няма да има обвинения в това, че всъщност Кристиано е бил прогонен заради управленските решения спрямо него.
 


За 13-ти път Реал Мадрид е футболният крал на Европа! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Най-вероятно Реал ще поиска от CR7 да свика пресконференция, каквато той обеща, но все още не се състояла, след многозначителните си думи при спечелването на Шампионската лига. При един такъв сценарий мадридският колос ще получи възможността публично да благодари на аса си за 9-те години вярна служба, пише Gong.bg.
 
Gulliver/Getty Images


Испански медии единодушно твърдят, че Роналдо вече е дал дума на президента на Ювентус Андреа Аниели, че преминава в Торино.



Междувременно информациите за трансфер на португалската звезда придобиха още по-реални размери, след като от Реал сами издадоха предстоящото напускане на футболиста.
 
От "белия балет" пуснаха в продажба новия си екип, а в онлайн магазина моментално направи впечатление, че единственият футболист, който няма снимка е именно Роналдо. Докато другите играчи позират гордо с новата фланелка, на страницата на Роналдо се вижда само фланелка с номер 7 и името му.

gong.bg