/ Gulliver/Getty Images
В главен герой на мача се превърна вратарят на Ливърпул Лорис Кариус, който улесни максимално белите за две от попаденията им
Отборът на Реал Мадрид спечели безпрецедентен 13-ти трофей в Шампионската лига след победа с 3:1 над Ливърпул във финала в Киев. С този успех "белите" остават на престола за трета поредна година.

Дуа Липа със зрелищно шоу преди финала на Шампионска лига (СНИМКИ)

Старши треньорът на мадридчани Зинедин Зидан пък достигна феноменално постижение, ставайки първия наставник, който с един отбор завоюва три поредни трофея в "турнира на богатите". Единствено Боб Пейсли начело на Ливърпул успява да завоюява три трофея с един отбор, но не в поредни години.

Gulliver/Getty Images


Карим Бензема откри резултата в 51-ата минута, но светлината на прожекторите изобщо не бе насочена към френския нападател. Стражът на мърсисайдци Лорис Кариус допусна фрапантна грешка, с която буквално направи подарък на съперника за 1:0. Садио Мане обаче побърза да измие срама след стореното от 24-годишният вратар и от статично положение разстреля вратата на Навас за 1:1.

Gulliver/Getty Images

Не отне много време на "Кралския клуб" отново да поведе в резултата. Единствено бе нужна малко магия от резервата Гарет Бейл, който успя две минути след влизането си на терена да зашемети съперника с унищожителна задна ножица за 2:1.

Gulliver/Getty Images

Кариус изглежда бе на страната на съперника, след като буквално сложи край на амциите на собствения си тим в 83-ата минута на срещата. Вратарят на "червените" за втори път се стъписа и направи още един подарък на Реал Мадрид за 3:1. Гарет Бейл пък пак влезе в ролята на герой с втори гол в срещата, обобщава Gong.bg.

Gulliver/Getty Images

Кристиано Роналдо поднесе сензацията на вечерта, а вероятно и на футболната 2018 г. "Беше прекрасно да играя в "Реал" След няколко дни ще кажа нещо повече. Ще дам отговор на феновете, които винаги са били зад мен", отсече суперзвездата след третия пореден триумф в Шампионската лига.

Четете още в Gong.bg за пътя до Киев: Реал Мадрид vs. Ливърпул

Португалецът не успя да се разпише при победата с 3:1 над "Ливърпул" в Киев. Въпреки това той се превърна в първия играч в историята с пет трофея от най-престижния клубен турнир в Европа. Четири от тях са с фланелката на "Реал", а първият - с тази на "Манчестър Юнайтед".

Фен пребори охраната в Киев и прекъсна атака на Реал (ВИДЕО)

Gulliver/Getty Images


В последните минути на мача, по време на атака именно на Роналдо, напорист привърженик финтира охраната и излезе на терена.

Gulliver/Getty Images