Роналдо
Роналдо / БГНЕС
Феновете на Реал Мадрид със сигурност на седмото небе след третия пореден успех на тима им в Шампионската лига и общо 13-и за тях. Но в кацата с мед лъжичка катран сложи не кой да е, а голямата звезда на тима Кристиано Роналдо. Той даде интервю веднага след края на двубоя, буквално секунди след последния съдийски сигнал. И под знака на емоциите говори за престоя си на "Сантиаго Бернабеу" в минало време. И уклончиво отговори на въпроса за бъдещето си, посочва gong.bg
 
„Важното беше да победим, да влезем в историята. Серията трябваше да продължи. Сега нека се наслаждаваме и празнуваме. След това, в следващите няколко дни, ще дам отговор на феновете, които бяха на моя страна. Беше много хубаво да съм в Мадрид“, каза той в интервю.

За 13-ти път Реал Мадрид е футболният крал на Европа! (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Снощната победа с 3:1 над Ливърпул във финала на Шампионската лига направи португалеца единственият играч с 5 трофея от Шампионската лига след реформирането на турнира. Доста от феновете на "белия балет" останаха неприятно изненадани от петкратния носител на "Златната топка", който буквално след края на мача започна да говори в минало време за престоя си в "белия балет". Още при излизането си от стадиона Роналдо отчете, че е било грешно да повдига темата тъкмо в миговете на колективен триумф.
 
Днес 33-годишният нападател отново говори, този път при качването на отбора в автобуса, който да го откара до летището в Киев за обратния полет към дома.
 
"Проговорих в неправилния момент, но нещо ще се случи. Не беше правилният момент (след мача), честно казано", каза Роналдо.
 
"До седмица ще кажа нещо, защото феновете винаги са ме подкрепяли и аз ги обичам. Не говоря много, но когато казвам нещо, наистина го имам предвид", допълни той.
 
"Очевидно е за всички, че имам какво да кажа, но не беше правилно да го правя след мача. Не съжалявам обаче, защото аз съм честен човек. Дълго време го преглъщах, но не успях да запазя самообладание в този момент", посочи още Кристиано.
 
Междувременно стана ясно, че Роналдо е недоволен от условията по новия контракт, който ръководството на клуба му предложи в хода на сезона, съобщи мадридският AS.
 
Според изданието, президентът Флорентино Перес е обещал на португалеца да подобри условията в договора му след победата над Ювентус (4:1) в миналогодишния финал на Шампионската лига. Преговорите са започнали през декември по време на световния клубен шампионат. Реал е предложил на Роналдо увеличение на възнаграждението на 9 млн. евро, но с някои условия, сред тях завоюване на титли, получаване на "Златна топка" и други лични награди. Кристиано е отхвърлил офертата, считайки я за неуважителна към него за кариерата му в клуба и постигнатите досега успехи.
 
Ситуацията се е влошила и от хвалебствените изказвания на Перес по адрес на Неймар в същата вечер, в която Роналдо получи за пети път "Златната топка". Именно заради събитията в последните месеци Роналдо е решил да насочи вниманието си към себе си веднага след победата в поредното издание на Шампионската лига. Минути след завоюването на титлата португалецът каза пред медиите, че за бъдещето си ще говори по-късно.
 
"Беше ми много приятно да играя за Реал, отговор ще дам в следващите дни", каза Роналдо. Тези думи предизвикаха вълна от коментари и дебати за бъдещето в Реал на петкратния победител в най-престижния турнир. Португалецът обеща да оповести решението си до една седмица. Неговите съотборници са останали крайно недоволни от поведението на Кристиано, тъй като вместо да се говори за поредното невероятно постижение на тима, цялото внимание на медиите се насочи към суперзвездата. Серхио Рамос и другите лидери са му казали, че такива изявления трябва да се правят първо в съблекалнята и после да се огласяват публично. Роналдо е признал, че е сбъркал и се е извинил на партньорите си.
gong.bg