По-добре е жителите на столицата да не отварят прозорците си, съветва противопожарната служба
Жителите на Берлин са посъветвани да държат затворени прозорците и вратите си, тъй като димът от бушуващ на 50 км от германската столица пожар се е насочил към града, предаде ДПА. Противопожарната служба отправи предупреждението, тъй като тази сутрин са получени множество оплаквания от миризмата на пожара.
 
Пожар в район със заровени боеприпаси наложи евакуацията на германски села

Не се очаква ситуацията да се подобри пред следващите няколко дни, каза говорител на службата. Пожарникарите в провинция Бранденбург прогнозират, че ще трябват няколко дни, за да се спре огромният пожар. Говорителка на германското летище каза, че пушекът не се отразява на въздушния трафик, като всички полети се изпълняват по разписание.
 

БГНЕС


Германските власти съобщиха днес, че има напредък в борбата с огъня, но район около две евакуирани села продължава да буди притеснение, допълва АП. Пожарът, започнал в четвъртък, обхвана 350 хектара от рядко населената гориста местност Тройбенбрицен и бързо се разпространи в сухите борови гори.

Високопоставен представител на местните власти потвърди, че има напредък в овладяването на огъня през нощта, като пожарът е потушен на големи територии. Той обаче допълни, че около селата Тифенбрунен и Клаусдорф огънят все още бушува.
 
Пожарът в Германия приближава Берлин (СНИМКИ)
 

БГНЕС


Огънят е в район, където в земята са останали много муниции от Втората световна война - фактор, който прави работата на пожарникарите значително по-трудна, тъй като е опасно да се движат на терен. Затова се използват хеликоптери и водни оръдия. Местните власти казаха, че вече е имало много експлозии.
БТА