пожар
пожар / БГНЕС
Миризмата на огън от горския пожар, който избухна на 50 километра от Берлин, достигна централните региони на германската столица, съобщи ТАСС. Както градската полиция съобщи в Туитър, получени са много обаждания от разтревожени жители, събудени от миризмата, предаде БГНЕС.

Пожар в район със заровени боеприпаси наложи евакуацията на германски села

Най-напред димът се е усетил в ранните сутрешни часове в южните и централните квартали на столицата. Властите препоръчаха жителите на Берлин и Потсдам да затворят прозорците и вратите си.

пожар
БГНЕС

Междувременно около 300 пожарникари продължават да се борят с огъня, опитвайки се да предотвратят разпространението му в град Тройенбрицен (федерална провинция Бранденбург). Според вестник Билд в гасенето са се включили булдозери и хеликоптери. През нощта властите са евакуирали около 600 души - жителите на Тифенбрунен, Клаусдорф и Фронсдорф - предградията на Тройенбрицен.

пожар
БГНЕС

Горският пожар избухна в четвъртък около 12:30 местно време на 50 километра югозападно от столицата на Германия. Огънят се разпространи бързо в резултат на необичайно топлото време и вятъра, като от 5 хектара през нощта достигна до 300 хектара. Горят гори на територия, сравнима с площ от 400 футболни игрища.