Десетки участници в сватба са убити и ранени в Кандахар
Десетки участници в сватба са убити и ранени в Кандахар / БГНЕС
Множество цивилни участници в сватбено шествие са били убити днес при американски ракетен удар в афганистанската провинция Кандахар, съобщи за АФП източник от местната власт.

Американската армия потвърди, че е имало "инцидент" при който "са били ранени, а вероятно и убити цивилни граждани", информира БГНЕС. "Цивилни, събрани в голяма група, за да участват в сватба в Шах Уали Кот в провинция Кандахар, бяха убити по време на въздушен удар на международните сили", каза пред АФП Уали Карзай – председател на провинциалния съвет и брат на афганистанския президент Хамид Карзай. Той не уточни броя на жертвите.

Въздушният удар е бил извършен след нападение на талибаните срещу войници от коалиционните сили в Кандахар. Кореспондент на АФП на мястото, съобщи за десет ранени, включително седем жени, сред които и булката. Останалите трима ранени са деца под 10 години. Те са настанени в болница в Кандахар. "Талибаните нападнаха чуждестранните войници. На свой ред те бомбардираха нашето село и убиха голям брой хора. Под развалините на къщите има още жертви", казва очевидец пред АФП.