/ ThinkStock/Getty Images
Датската полиция потвърди, че тялото на жена, открито в понеделник в морето край о. Амагер, принадлежи на изчезналата на 10 август шведска журналистка Ким Вал. Според съобщението на силите за сигурност взетите ДНК проби от тялото съвпадат с тези на Вал.

Откриха човешки останки в Копенхаген, съмняват се, че са на изчезнала журналистка

„Има съвпадение между ДНК на Ким Вал и тялото“, заявиха от полицията в съобщение в „Туитър“, допълвайки, че повече подробности ще бъдат предоставени на пресконференция по-късно днес.

Ким Вал изчезна преди близо две седмици, след като е излязла на морска разходка с датския изобретател Петер Мадсен в изобретената от него подводница „Наутилус“, която ден след това потъна в залива Коге. Мадсен беше задържан от полицията по подозрения в убийство и призна, че журналистката е загинала на борда на плавателния съд вследствие на нещастен инцидент, след което той е изхвърлил тялото й в морето.

Арестуваха изобретател по обвинение в убийство след потъване на подводницата му

По време на разследването експерти не са открили доказателства в 7-метровата подводница, че там може да е станал инцидент и не отхвърлят възможността, че тя е била потопена умишлено.
БГНЕС