/ iStock/Getty images
Тежки обвинения са отправени срещу полицията в Берлин-Бранденбург: 45-годишен мъж е загинал при арест. Най-вероятно смъртта е причинена от насилствено задушаване, съобщава "24 часа" 

Във вторник вечерта в берлинска болница умира 45-годишен мъж. Според медиите в германската столица той е българин. Името му не се съобщава. Съседите на мъжа са извикали полиция, тъй като той се е държал изключително агресивно. И видимо е бил зле психически. При пристигането на полицията мъжът е буйствал и се е противил на задържането си.

Българин загина при нелеп инцидент на магистрала в Сърбия

Когато полицаите го арестували, мъжът припаднал, се казва в изявление на говорител на полицията.

Както съобщава в събота в. "Тагесшпигел" обаче, лекарите в болницата, в която е откаран по спешност арестантът, очевидно са открили пръст в устата и белите дробове на българина. Дали 45-годишният мъж се е задушил, защото полицията се е намесила твърде грубо?

Във вторник вечерта около 21,15 ч. службите за спешна помощ са били повикани на улица "Карл Маркс" в Нидерлехме край Берлин. Според собствената им информация те са открили на мястото на инцидента мъж, за когото се твърди, че е ритал предмети и е удрял автомобил. Въпреки многократните молби да преустанови действията си, мъжът е продължил.
"24 часа"