/ БГНЕС
В конкурса "Евровизия", в който участват 40 страни, сред които и България, страната ни беше представена на първия полуфинал от групата "Intelligent Music Project" под номер седем с песента си "Intention", информира сайтът на конкурса.

Българската група не се класира за големия финал.

Общо 17 страни участваха в първия полуфинал тази вечер: Албания, Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения.

БГНЕС

Десет от тях се класираха, става ясно от сайта. Това са  Литва,Швейцария,Украйна,Нидерландия,Молдова,Португалия,Исландия,Гърция,Норвегия и Армения.

"Оркестър Калуш", украинското участие в тазгодишния конкурс за песен на "Евровизия", се класира за големия финал в Торино в събота, съобщи ДПА. 

БГНЕС

Музикантите от Западна Украйна и тяхната песен "Стефания" са фаворити за победа на тазгодишното издание на конкурса в Торино, сочат букмейкърите. 

От началото на въоръжения конфликт в Украйна групата изразява гласно подкрепата си за украинската съпротива срещу руската инвазия в социалните медии.

БГНЕС

Русия беше изключена от тазгодишното издание на "Евровизия", както и нейната съседка и близък съюзник Беларус, посочва ДПА.
БТА