Група мигранти са се разбунтували вчера в център за задържане в Западна Полша с настояване за по-добри условия или да бъдат прехвърлени в Германия, или върнати в Ирак. Това съобщи днес полският заместник-министър на вътрешните работи Мачей Воншик, цитиран от Ройтерс.

Лукашенко се появи при мигрантите на границата с Полша (СНИМКИ)

"Група от над 100 мигранти започнаха да рушат сградите, които обитават, да чупят прозорци, да разбиват решетки, да унищожават табуретки, спално бельо, кревати и да искат свобода или по-добри условия, прехвърляне в Германия или депортиране в Ирак", каза той по националното радио. По думите му в центъра има около 600 мигранти и много от тях са се присъединили към групата, но ситуацията бързо е била овладяна от полицаите и граничарите.

Мигранти раниха седем полицаи на границата между Полша и Беларус

В отделно изявление по радиото говорителят на полските спецслужби Станислав Жарин каза, че повечето от мъжете в този мигрантски център са от Ирак и искат да отидат в Западна Европа, най-вече в Германия. От граничната служба на Полша съобщиха, че вчера 217 души са опитали да влязат незаконно в страната от Беларус.
БТА