Седем полски полицаи са били ранени по време на атака на мигранти на границата между Полша и Беларус, съобщи в „Туитър“ полската полиция, цитирана от TACC и "Фокус".

„Седем полицаи бяха ранени по време на атаките“, се казва в съобщението. Сред пострадалите има: полицай, който е бил ударен с камък в главата, след което е откаран в болница, полицай с рана на главата, който също е откаран в болницата, и петима полицаи с наранявания на ръцете и краката." „Нараняванията са причинени от хвърлени към нас предмети“, съобщиха от полската полиция.

Полша граница
БГНЕС

Лукашенко: Беларус не иска конфликт на границата си заради мигрантите

Полските граничари и армията също информираха за ранени служители. По последни данни в тези служби е пострадал по един човек.

Във вторник голяма група мигранти на ГКПП Кузница - Брузги са започнали да хвърлят камъни и други предмети по полските сили за сигурност, охраняващи границата в сблъсъци, продължили повече от два часа. Полската страна информира, че мигрантите също използват звукови гранати и се опитват да пробият оградата. В отговор на тези действия полските служби използваха сълзотворен газ и водни оръдия.

Полша граница
БГНЕС

Напрежението по полско-беларуската граница остава високо

В момента обстановката на граничния пункт е спокойна. Според полските власти мигрантите се връщат в бившия си лагер далеч от контролно-пропускателния пункт, който беше създаден преди седмица при първия опит за нападение на границата.
Фокус