Британците се разгневиха на финансист, сравнил британската икономика с менопауза

/ БТА
Високопоставен служител в Британската централна банка се извини за описанието си на британската икономика като "менопауза", след като онлайн коментари го обвиниха в сексизъм и го нарекоха женомразец.
Бен Броудбент, помощник-управител в отдела за парична политика в централната банка, заяви пред вестник “Дейли Телеграф“, че бавната икономика претърпява спад в продуктивността, който не се е наблюдавал от края на викторианската епоха на Великобритания през 19 век.

Барак Обама се възмути от сексизъм в голф клуб

Броудбент каза, че през тази епоха се е наблюдавал "климактериален" ефект, при който "растежът на продуктивността внезапно се е забавил до голяма степен". Той отбеляза, че рязкото забавяне е сходно с наблюдаваното тогава, което е продължило повече от десет години.
Броудбент обясни, че терминът "климактериален", използван от икономическите хроникьори, по същество означава менопауза, но може да се отнесе и към двата пола и означава, че "вече сте отвъд пика на продуктивността си".

Френски феминистки обявиха война на обръщението "госпожица"

След критиките на социалните мрежи обаче, той бързо се извини за изказванията си. "Съжалявам за лошия си избор на термини и съжалявам за нанесената обида", каза Броудбент в изявление на централната банка. "Икономическата продуктивност е нещо, което засяга всеки един от нас, от всяка възраст и пол", добави той.
БГНЕС