Валентино Роси вече не може да издържа на напора на младите лъвчета в MotoGP
Валентино Роси вече не може да издържа на напора на младите лъвчета в MotoGP / Gulliver/Getty Images
Флавио Бриаторе не е от хората, които се притесняват да говорят прямо, независимо дали става дума за Формула 1, за футбол или за мотоциклетния спорт.

Той не се поколеба да каже горчивата истина и в очите на италианската легенда в мотоциклетизма Валентино Роси-Доктора. На 42 г. Роси вече е пренебрегван от шефовете на „Ямаха“ и догодина ще се състезава в MotoGP извън официалния отбор на фирмата.

Бриаторе в интервю за „Радио Радио“ каза: „Съветвам Роси да спре, искаме да го запомним като велик шампион. Има моменти, когато възрастта има значение. Страхотно е, той е спечелил всичко, но идва ден, в който не можете да продължите, годините минават и нямате досегашната си мотивация”.

По думите му 9-кратният световен шампион не може да се сравнява с 39-годишния нападател на Милан Златан Ибрахимович. „Случаят на Ибрахимович е специален, той е водил живот, изцяло посветен на спорта, но едно е да те ритнат в глезена, а друго да караш с 300 км/ч, да изпуснеше завоя и да да претърпиш инцидент. Едно е да си футболист, а друго да си мотоциклетист. На тази възраст рефлексите се променят, всичко се променя”.

Превод и редакция: DarikNews