/ пресцентър, Министерски съвет
Бойко Борисов в Израел
98688
Бойко Борисов в Израел
  • Бойко Борисов в Израел
С официално обръщение към участниците в Световната конференция по контратероризъм започва официалното двудневно посещение на Бойко Борисов Израел.

Срещата на Международния институт по контратероризъм се провежда всяка година и това е 18-ото ѝ издание. Израелските медии отразяват резултатите от конференцията, като акцентират върху засилващите се мерки на видеонаблюдение, които се прилагат в Йерусалим.

Израел вече инсталира хиляди камери по Западния бряг и Йерусалим, които включват и възможността да разчитат и регистрационни номера на автомобили. За първи път информация за значителното увеличение на видеосредствата за наблюдение се обявява официално, досега само анонимни източници споделяха, че тече в ход подобна информация по инсталиране на тези камери.
 
Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 4 септември 2018 г.
На конференцията беше обявено, че увеличеният брой на видеонаблюдателни средства е основна причина за успеха на Израел в борбата с т.нар. „интифада с ножове“ – нападенията с ножове, които отчетоха ръст през 2015 и 2016 година.

На 5 септември премиерът Борисов ще има среща с Натаняху, която е втора за годината.

По-късно предстои и тържествена церемония в Тел Авив, където ще бъде открит паметник, символ на подвига на българите за спасяването на евреите през Втората световна война.

Борисов Израел
пресцентър, Министерски съвет

Борисов Израел
пресцентър, Министерски съвет