Борис Тадич се готви за завръщане в политиката
Борис Тадич се готви за завръщане в политиката / снимка: Guliver/Getty Images

Бившият сръбски президент Борис Тадич открито обяви намерението си да се върне в активната политика. В момента той е почетен председател на Демократическата партия (ДП).

Часове преди днешното заседание на Управителния съвет на ДП Тадич каза, че очаква ръководството да гласува недоверие на сегашния лидер на партията Драган Джилас. Аз съм готов да застана начело на ДП, подчерта Тадичв пред сръбската държавна телевизия РТС. Бившият президент и бивш лидер на ДП каза, че никога не е подкрепял създаването на коалиция със Сръбската прогресивна партия на Алексанъдр Вучич, който в момента е вицепремиер в кабинета на премиера Ивица Дачич.

Според него смяната на Джилас от ръководството на партия се иска от над 60 партийни организации и от над 1500 партийни членове. Тадич смята, че смяната е наложителна заради лошите изборни резултати, отбелязва БГНЕС.

„Ние сме длъжни да предотвратим постигането на лоши изборни резултати от страна на ДП, трябва да спрем загубата на влиянието и авторитета на партията в обществото”, каза още Борис Тадич.