/ БГНЕС
Срещата на Г-20 в Бали може да приключи без традиционната "семейна снимка" на външните министри. Причината - държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен не желае да бъде сниман в компанията на руския външен министър Сергей Лавров, съобщиха световни агенции.

Започна заседанието на външните министри от Г-20 в Бали

Блинкен, който също се включи в срещата, всячески избягвал всякакви групови разговори, за да не бъде фотографиран дори случайно с първия дипломат на Москва.

"Твърденията, че някой не желае да се снима с мен - аз дори не съм канил Блинкен нито на срещата, нито на фотосесия. Нито той е канил мен. Поканата дойде от Индонезия", коментира интригата Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.
 

Сергей Лавров
БГНЕС


Президентът на Индонезия е поканил Зеленски на срещата на Г-20 на остров Бали

Междувременно БТА съобщи, че руският външен министър ще си тръгне от срещата на външните министри на Г-20 по-рано от предвиденото и ще пропусне сесиите, планирани за петък следобед, както и официалната вечеря тази вечер, предаде ДПА, като се позова на руското външно министерство.

"Лавров все още провежда двустранни разговори, след което ще говори пред медиите и ще си тръгне", каза пред ДПА говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.