/ thinkstock
Църквата "Свети Бенедикт" в южния германски град Мюнхен планира служба за благославяне на еднополова двойка, опълчвайки се на постулатите на Римокатолическата църква, изложени неотдавна от Ватикана.

Противници на еднополовите бракове в Швейцария събраха подкрепа за свикване на референдум

"Не беше лесно да намерим църква",
каза Ренате Шпаниг, говорителка на инициативата за реформи "Мария 2.0", която е съорганизатор на службата, която беше насрочена за 16:30 часа местно време.

Под мотото #liebegewinnt (любовта побеждава) са планирани редица прояви през утрешния ден, седмица преди Международния ден срещу хомофобията. Те ще включват църковни служби в цяла Германия.

Католическите свещеници не могат да благославят еднополови двойки

Очаква се да бъде отслужен благослов в много големи и малки градове, включително и в Мюнхен, Вюрцбург, Франкфурт, Кьолн, Аахен и Берлин. Вниманието е насочено основно към Северна и Западна Германия.

В предимно католическата провинция Бавария са планирани само четири меси: три във Вюрцбург и неделна в Мюнхен. Католически свещеници в Германия изразиха недоволство от забраната на Ватикана и казаха, че искат да благословят всички влюбени двойки, независимо дали са еднополови или двуполови.
БТА