Част от текстовете обидиха хора с церебрална парализа
Бионсе ще презапише една от песните в новия си албум, след като беше получи остри критики от организации на хората с увреждания. Песента Heated, която беше пусната в петък, съдържа оскърбителен термин, който често се използва за унижение на хора с церебрална парализа, съобщи BBC.

Oт екипът на звездата коментираха пред британската медия, че думата, която може да има различни конотации в САЩ, не е използвана умишлено от Бионсе.

Бионсе изуми почитателите си с фотосесия преди премиерата на новия албум

Тя ще бъде заменена в текстовете, увериха те, без да посочват времева рамка за презапис на парчето. Негативната реакция дойде само няколко седмици след като американската поп звезда Лизо се извини за използването на същата дума в песента си GRRRLS.

"Щом феновете чуха песента на Бионсе в петък, тя сякаш им удари шамар в лицето", коментира защитникът на хора с увреждания Хана Дивини.

Благотворителната организация за хора с увреждания Scope също поиска от Бионсе да презапише песента, като пропусне обидната дума. „Думите имат значение, защото засилват негативните нагласи, с които хората с увреждания се сблъскват всеки ден“, каза медийният мениджър Уорън Кируан.

Бионсе пуска през юли нов албум след 6-годишна пауза

 Други фенове защитиха звездата, като посочиха, че терминът може да има различно значение в САЩ - където често се използва за означаване на "откачане" или "побъркване", макар и тези термини сами по себе си могат да бъдат нечувствителни към хора с психични заболявания.

 Въпреки противоречията се очаква седмият студиен албум на Бионсе, Renaissance, да оглави класациите по света тази седмица.