Бежанец изнасилил 10-годишно дете във Виена
Бежанец изнасилил 10-годишно дете във Виена / Thinkstock/Getty Images

Австрийската полиция съобщи, че е задържала иракски бежанец за изнасилване на 10-годишно дете в плувен комплекс във Виена.

Престъплението е било извършено в края на миналата година. Престъпникът е пристигнал в Австрия на 13-ти септември миналата година.

17-годишен афганистанец арестуван за изнасилване по време на карнавала в Кьолн

Пред полицията той казал, че е извършил престъплението, "поради спешни сексуални нужди", съобщават местните медии, които се позовават на докладите на разследващите органи.

Той съжалил за стореното и признал, че "е направил огромна грешка".

"Ние получихме жалба за изнасилване на десетгодишно дете в басейн. Установихме самоличността на 20-годишния мъж, който живее във Виена. Той бе задържан и в момента се намира в затвора в Йозефщат", каза главният инспектор Роман Хахслингер.

Той потвърди информацията, че става въпрос за иракски гражданин, който има временен статут на бежанец във Виена.

Разследват над 1000 нападения срещу жени на Нова година

Според Хахслингер "Виена остава един сигурен град и хората не трябва да се притесняват".

Детето само казало за изнасилването на спасителите в басейна, които веднага са извикали полицията. Служителите на реда били втрещени от факта, че престъпникът дори не направил опит да избяга, а продължавал да се забавлява, скачайки от триметровата дъска край басейна, съобщава в "Ди Хойте".

Детето, което имало множество вътрешни разкъсвания, е било настанено за лечение в местна болница. Говорителката на прокуратурата Нина Бусек съобщи, че срещу иракския гражданин е повдигнато обвинение за тежко сексуално престъпление.

Източник: БГНЕС