Без забрадки по време на работа в Брюкселския регион
Без забрадки по време на работа в Брюкселския регион / netinfo

Брюкселският регион забрани носенето на забрадки по време на работа в негови учреждения, съобщи фламандската вестникарска групировка "Корелио", която издава едни от най-големите вестници в белгийската област Фландрия, като "Стандаард" и "Нюзблат".

Забраната е за служителки на региона, които работят както на гише, така и вътре в учрежденията.

"Не очакваме около забраната да възникнат някакви особени проблеми, тъй като проучване сред служителите в Брюкселския регион показа, че никой не носи забрадка по време на работа, заяви говорител на държавния секретар за равните шансове в правителството на Брюкселския регион.

Този регион, заедно с регионите Фландрия, Валония и Ойпен-Малмеди, се ползва със значителна автономия, след като през 70-те години на миналия век Белгия стана федерална държава. Като част от тази автономия, регионът разполага със свое правителство и със свой парламент, съобщи БТА.

Забраната се съдържа в нов регламент за работата в учрежденията в Брюкселския регион. В регламента се отбелязва също, че "служителите се ангажират да се отнасят напълно равноправно към всички граждани, потърсили административни услуги в брюкселските учреждения".

От много дълги години известна като страна с добро отношение към емигрантите, особено политически, Белгия е дала гражданство на стотици хиляди хора от цял свят. Немалко от тях са приети на работа в различни учреждения, както държавни, така и на регионалната власт.