/ netinfo
През втората половина на 2017 г. има ново увеличаване на нелегалните мигранти към Европа, съобщи германският вестник "Велт ам Зонтаг".
 
Изданието се позовава на доклад на GASIM, Съвместен център за анализ и стратегия на нелегалната миграция. В него става размяна на информация за бежанците на различни немски институции - полицията, миграционната служа, разузнаването и външното министерство.
 
Хиляди бивши талибански бойци може да са влезли в Германия, твърди "Шпигел"

Посочва се по-високият брой бежанци попаднали в Европа през Средиземно море. Тази година на италианския бряг са слезли 95 000 нелегални мигранти. Съответно центровете за приемане в Италия са препълнени. Данните показват и по-голям брой на нерегистрираните случаи на нелегална миграция.
 
Междувременно в самата Германия количеството на регистрираните нелегални преминавания през границата е намаляло. За първата половина на годината този показател е 24 750 души. Докато през 2016 г. той е бил 130 000 души.
 
През 2050 г. Германия щяла да бъде ислямска държава?

През първата половина на тази година немските власти са разгледали 122 000 заявки за убежище. В повечето случаи не са предоставени документи, удостоверяващи личността на подателя на молбата. През 2016 г. делът на подправените документи е бил 6%, тази година цифрата е същата.
БГНЕС