Барак Обама: Мишел никога няма да се кандидатира за президент
Барак Обама: Мишел никога няма да се кандидатира за президент / Guliver/Getty Images

Президентът на САЩ Барак Обама го е повтарял неведнъж, но с оглед упоритите слухове той категорично заяви: жена му Мишел "никога" няма да участва в надпреварата за Белия дом, предаде Франс прес.

Откакто Доналд Тръмп изненадващо спечели на 8 ноември срещу Хилари Клинтън, социалните мрежи преливат от призиви днешната първа дама да се състезава от името на демократите през 2020 г.

Мишел Обама и нейната приемничка Мелания Тръмп се запознаха (СНИМКИ)

"Мишел никога няма да се кандидатира", твърди Барак Обама в интервю за сп. "Ролинг стоун", взето на 9 ноември и публикувано във вторник.

"Тя е най-талантливият човек, когото познавам. И е в невероятно съгласие с американците. Но както казвам на шега, твърде е чувствителна, за да пожелае да се впусне в политиката", добавя той.

Последната държавна вечеря на Мишел Обама като първа дама (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нейната увереност и стил очароват хората, изявленията й - по-специално критиките срещу мачизма на Доналд Тръмп, се помнят в САЩ, а и в други страни. При все това Мишел Обама, макар и с неизменно висок рейтинг, никога не е криела, че политическите игри я отблъскват, отбелязва АФП.

Последен Хелуоин за семейство Обама в Белия дом (СНИМКИ/ВИДЕО)

Разпитвана през последните години безброй пъти за нейните планове и амбиции, тя неуморно повтаряше, че няма да тръгне по стъпките на Хилари Клинтън, която се бе прицелила в президентския пост, заеман от съпруга й Бил в течение на осем години (1993-2001 г.).

На 20 януари 2017 г., при напускане на Белия дом, Мишел Обама ще бъде на 53 години; Барак обама - на 55, напомня агенцията.

Източник: БТА