Арестуваха четвърти заподозрян за атентата на Домодедово
Арестуваха четвърти заподозрян за атентата на Домодедово / Reuters

В Ингушетия е арестуван четвърти заподозрян за подготовката на атентата на московското летище "Домодедово", съобщи ИТАР-ТАСС. Задържаният е Адам Ганижев от село Али Юрт.

По данни на информирани източници от правоохранителните органи на републиката, Ганижев изчезнал преди половин година по същото време, когато изчезнал и заподозреният за извършването на самоубийствения атентат Магомед Евлоев. Станало е известно, че няколко дни преди атентата в Москва Евлоев и Ганижев са били заедно, пише БГНЕС.

По подозрение в съучастничество вече бяха арестувани братът и сестрата на Евлоев, Ахмед и Фатима, както и съселянинът им Умар Аушев.

Президентът Дмитрий Медведев нареди в цяла Русия редовно да се организират антитерористични учения за осигуряване на защита на хората в транспорта и обектите на транспортната инфраструктура, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от БТА.

По нареждане на президента директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, министърът на вътрешните работи Рашид Нургалиев, на отбраната Анатолий Сердюков, на извънредните ситуации Сергей Шойгу и на транспорта Игор Левитин до 1 април трябва да разработят и утвърдят на заседание на Националния антитерористичен комитет план за антитерористични учения в транспортната система.

Междувременно Медведев посети Киевската гара в Москва, за да провери мерките за сигурност, предаде РИА Новости. Посещението не бе предвидено в графика на президента и бе неочаквано за служителите и охраната. На входа на сградата Медведев не срещна нито един дежурен сътрудник на милицията, липсваха и детектори на метал, отбелязва агенцията.