Ал Жеро е в болница в критично състояние
Ал Жеро е в болница в критично състояние / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Световно известният джаз-музикант Ал Жеро е приет в болница в Югоизточна Франция в критично състояние заради дихателни проблеми, докато се готвеше да изнесе концерт, стана известно от болничен източник, цитиран от АФП.

"Певецът Ал Жеро (70 г.) беше приет в критично състояние в реанимацията на болницата в град Га, департамент Южни Алпи", се казва в комюнике на здравното заведение.

Засега лекарите не могат да дадат прогноза, болният е в интензивното отделение и под денонощно наблюдение, като медиците му осигуряват подходящи грижи и се надяват да настъпи подобрение в близките часове, добавя болницата.

Ал Жеро трябваше да изнесе концерт в рамките на 15-я детски джаз-фестивал, който се провежда от 12 до 25 юли в Барселонет.

Световната преса го определя, като "един от природните таланти на света". Той е един от най-известните съвременни изпълнители, променил вокалните стандарти в джаз и соул музиката. Носител е на пет награди "Грами" в три различни категории - джаз, поп и ар-енд-би. Преди 4 години Ал Жеро изнесе концерт в България. През 2007 г. заедно с Джордж Бенсън представиха у нас най-продавания си албум.