Маргот Фридландер
Маргот Фридландер / Getty Images
Маргот Фридландер, която е на 102 години и е оцеляла от Холокоста, ще бъде на корицата на специален двоен брой на германското издание на "Вог", посветен на любовта, предаде Пи Ей Мидия/ДПА, позовавайки се на списанието.

За корицата на броя за юли и август Фридландер позира, облечена в червено палто. Изданието разказва и за преживяното от нея по време на нацисткия период, завръщането й в Германия и обществената й ангажираност като оцеляла от Холокоста. 
 
Редакционният екип се е срещал с Маргот Фридландер четири пъти за изготвянето на обширния материал за нея, който ще бъде поместен на "много страници". 

От германското издание на "Вог" наричат Фридландер "най-позитивния човек"
 

"Тя е известна на мнозина като оцеляла от Холокоста, но е преживяла не само нацистите, но и предателството и загубата. Тя има всички основания да бъде озлобена, но остава непредубедена и отказва да вземе страна", казват още от екипа. 

Маргот Фридландер е един от малкото живи свидетели на преследването и убийствата на евреи по време на нацистката ера. Тя е награждавана няколко пъти за усилията си да гарантира, че ужасите от този период няма да бъдат забравени.
 

Двойният брой на "Вог" ще излезе на 22 юни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Христова/БТА