В Италия разследват футболисти за нелегални залагания
В Италия разследват футболисти за нелегални залагания / netinfo

Прокуратурата в Удине започна разследване на 21 футболисти по обвинения в нелегални залагания и уреждане на мачове, съобщи италианският спортен всекидневник Гадзета делло Спорт.

Резултатите от разследването ще бъдат предадени и на футболната федерация.

Чешкият полузащитник Марек Янкуловски и австралийският вратар Желко Калач от Милан, нападателят Давид Ди Микеле от Палермо и националът Винченцо Якуинта от Удинезе са под подозрение, че са участвали в схема за залагания и уреждане на мачове. Ако това се докаже, футболистите ще бъдат жестоко санкционирани.

Ди Микеле е един от най-запалените почитатели на залаганията, като е хвърлил около 100 000 евро в прогнози на резултата от различни мачове.

Прокуратурата е започнала разследване заради подозрително високи единични залози на мача Реджина - Болоня през май 2005 година. Най-големият от тях е бил от 100 000 евро за равен резултат. Мачът завърши 1:1.

Италианската футболна федерация, ФИФА и УЕФА забраняват професионалните футболисти да залагат на мачове като минималното наказание е лишаване от състезателни права за 18 месеца.

В момента тече и разследване на прокуратурата в Парма по същите обвинения като един от главните заподозряни там е вратарят Джанлуиджи Буфон.