Топ спринтьорките ни чакани на „Нови звезди”
Топ спринтьорките ни чакани на „Нови звезди” / netinfo
Ивет Лалова и Тезджан Наимова се очаква да потвърдят участие на турнира „Нови звезди” в събота на 17-ти май на стадиона на НСА. Състезанието слага началото на летния сезон у нас, а организаторите се похвалиха, че вече 200 атлети от шест държави са потвърдили заявките си в 30-то юбилейно издание.

В програмата са включени 18 дисциплини - 10 за мъже и 8 за жени. В десет от тях ще бъдат раздадени парични премии, осигурени от Георги Павлов-син на известния български спринтьор от 70-те години Павел Павлов.

Супер атрактивен се очаква да бъде сблъсъкът в сектора скок на дължина при мъжете между Петър Дачев и Николай Атанасов. Сред участниците са още: Георги Иванов и Росен Карамфилов /гюле/, Габриела Лалева, Денислав Гунев, Йордан Илинов, Кирил Кирилов - 100м, Мирела Демирева /скок на височина/.

„Идеята е да накараме най-добрите български атлети да участват на състезанията в България, осигурявайки този награден фонд. Не е тайна, че те от години предпочитат да се състезават навън за да спечелят някой лев. От това губи рейтингът на родната атлетика и се радвам, че заедно с президента на федерацията ще сложим началото звездите да радват родните си фенове и хората отново да идват на състезанията у нас.”- споделя пред Гонг Георги Павлов.

В памет на баща си той е амбициран тази година да организира уникален за България турнир, в който освен родните величия участие ще вземат и много известни имена от световната атлетика.

„Планът ни е амбициозен, но организацията е безкрайно трудна, разходите огромни. Набираме спонсори и все още не знаем точните параметри на бюджета. За да поканим големи имена, трябва да платим, освен разходите за самолетни билети, престой и самото им участие. Все пак съм убеден, че ще се справим и ще направим нещо голямо и запомнящо се.” - казва още Георги Павлов.

Според младия специалист имаме талантливо поколение на 100 м при жените и ще е престъпление, ако момичетата пропилеят шанса си да направят нещо в олимпийската щафета.

„Трябва да тренират заедно, не само да ходят на състезания. Треньорите задължително да преодолеят противоречията помежду си. Едва ли скоро ще имаме толкова талантливи спринтьорки, които заедно могат да напишат нова страница в историята на Бг-спорта.” - коментира Павлов.