Тити: Любо и Тони свършиха страхотна работа
Тити: Любо и Тони свършиха страхотна работа / Gong.bg
„Моят звезден миг в тези квалификации беше на последния мач, когато свиреше химнът. Когато цялата зала го пееше, от лявата ми страна до моето сърце стоеше израелец, който не знае текста, но го тананикаше”, сподели Тити Папазов в студиото на Дарик при гостуването си заедно с Пини Гершон днес в Спортно шоу Гонг.

„И аз също настръхнах”, веднага добави старши треньорът на националния ни тим по баскетбол. „Феновете са най-силният ни играч. Президентът Първанов дойде на последния ни мач, което е много важно”, каза още Пини и пожела на хората в България: „Първо - на всички здраве. И нека да плачат от щастие, както Тити каза. Пожелавам на всички българи да се чувстват като мен, а аз летя в последните дни. Това е страхотно чувство. Радвам се, че правя хората щастливи, а това е нашата работа.”

Гершон разказа повече и за колегата си Ави Ковалски: „Ави ми е най-добър приятел, страхотен човек и един от най-добрите професионалисти в Европа. Той беше голяма част от успеха на Макаби Тел Авив и повярвайте ми да бъдеш 20 години в такъв клуб не е лесно. Ави Ковалски се опита да въведе професионализма в българския национален тим. След като получихме резултатите от тестовете, които Ави поръча, имаше 2-3 човека, за които докторът каза, че ако ходят ще умрат, а Ави ги накара да тичат.”

Тити Папазов пък благодари на Любо Минчев и Тони Дечев за работата им заедно и определи двамата като бъдещето на баскетбола ни в треньорската професия.

„На мен ми е много трудно да говоря. Това състезание дойде в много тежък момент за мен след близо две години без работа и категорично заявявам незаслужено. Пини също много вярва в Господ и смятам, че това е нещо, което ни обединява. За многократно заявих, че най-точната награда от Господ за мен е, че в живота си съм имал шанс да работя с двама от най-големите треньори. Това е, защото съм бил честен към баскетбола и това е моят живот. Трябва да благодаря на двама души, които безкрайно много обичам и които останаха в сянка, защото Пини е голямо име и целият фокус е към него. Аз съм атрактивен и хората ме обичат и затова намерих място в медиите, но смятам, че Любо и Тони свършиха много добра работа. Няма нищо случайно и преди 14 години, когато започнах като президент, те бяха първите двама мои играчи. Именно затова твърдя, че има Божия намеса, сега сме един екип 14 години по-късно и съм убеден, че научихме много. Те са голямото бъдеще на българския баскетбол в треньорската професия. Няма случайни неща в живота, Господ си знае работата. Искам да благодаря на доктора на отбора, на физиотерапевта, на Люби, защото според мен най-важното, което вие не сте видели е това, че Пини успя да направи от играчите и ръководството едно голямо семейство. Ние сме на първо място по най-много искрена любов в отбора и нямахме никакви проблеми с играчите, за което им благодаря. Ние сме отбор, който не може да се сравнява с този на Сърбия, но успяхме да направим атмосфера, която да води към победи. Благодаря и на играчите, които отпаднаха по-рано и тези, които играха по-малко. Много обичам България и сега съм много щастлив, че съм тук и ще работя тук. Имаше моменти, когато някои хора искаха да ме отстранят от страната, защото знаят, че аз имам една единствена любов и с нищо друго не ми се занимава. Правиха всичко възможно да не работя тук, но Господ и Пини ми помогнаха отново да бъда в българския баскетбол. Искам да пожелая на целия български народ да има щастието да плаче като мен от радост. Знам само, че съм много емоционален и не се притеснявам, че някой може да ми се смее. На тези, които ме мразят, ще кажа, че тяхната омраза е моята лична енергия и ако искат да продължават”, каза Тити.