Сър Алекс продължава с психологическа война срещу Грант
Сър Алекс продължава с психологическа война срещу Грант / netinfo
Мениджърът на Челси Аврам Грант се опитва да покаже най-доброто, на което е способен, за да излезе победител от битката с Манчестър Юнайтед за първото място в Англия, както и в Шампионската лига, но израелецът трябва да разбере, че сър Алекс Фъргюсън съвсем не е вчерашен и един от царете на психологическите войни.

Докато евреинът обвини Уест Хем, че ще легне на „червените дяволи” днес, Фърги побърза да заяви, че неговият отбор е най-добрият на терена. Шотландският спец дори разкри, че знае за един клуб, в който собственикът нарежда кой да играе и кой не чрез факс, а мениджърът няма голяма дума по тези въпроси.

„В някои други клубове, собствениците искат да избират отбора. Знам за един, в който съставът се реди чрез факс всяка събота сутрин – факс, който се предава на треньора и той няма какво да направи”, започна мениджърът на английските шампиони пред „BBC Sport”.

„Можете ли да повярвате!? Президентът да избира. Почти нищо не може да ме учуди, но това… е просто невероятно. Но днес, различен тип собственици навлизат във футбола, които просто искат да управляват и тези неща”, продължава шотландският спец.

„Именно заради това съм много щастлив, тъй като нашите американски собственици са великолепни – оставят ме да си върша работата само както аз си знам”, продължи той.

Ако Юнайтед успее да спечели днес срещу Уест Хем и другата седмица срещу Уигън, „червените дяволи” ще спечелят титлата във Висшата лига, тъй като въпреки че имат равен брой с Челси, водят по голова разлика.

„От Челси могат да си говорят и правят каквото си искат. Разполагам с отбор, който може да отговори на всичките им въпроси. Но не мога да разбера как може да се твърди, че ще има нещо нередно на мача ни с Уест Хем”, коментира още сър Алекс.