Скандален лекоатлет потвърди участие на „Павел Павлов”
Скандален лекоатлет потвърди участие на „Павел Павлов” / netinfo
Американският спринтьор Дуейн Чембърс, който се завърна на пистата след шумен допинг скандал е потвърдил, че пристига в София за турнира „Павел Павлов” без никакви финансови претенции. Лекоатлетическата надпревара ще се проведе на 30-ти юни на Националния стадион „Васил Левски” от 16.30 часа.

Очакват се участници от над 20 държави. Заявките са над 178, като 48 от тях са от чуждестранни спортисти. На турнира ще се пусне и сърбинът Драгостин Топич.

От българска страна са потвърдили участие Спас Бухалов, Петър Дачев, Добринка Шаламанова. Организаторите на състезанието се надяват в последния момент други от големите родни звезди в леката атлетика да се включат в турнира в понеделник. Ивет Лалова бяга утре на турнир в Германия, а на 1-ви юли има старт в Полша, така че нейното участие е под сериозен въпрос.

Награден фонд от 30 хиляди лева пък осигуряват от „Еврофутбол”. Амбицията е следващото издание на турнира за влезе в календара на Международната федерация по лека атлетика. Надпреварата в София е и нова възможност за покриване на олимпийски нормативи.

„Очакваме добри резултати и да направим добър коефициент. Да дойде публика на стадиона и да се напълни. Със силно международно участие и нашите звезди пак ще привлечем феновете на атлетиката у нас. Това е пътят. Хората да знаят, че могат да видят родните звезди на едно място. Не беше лесно да убедим Дуейн Чембърс. Няколко пъти пътувах по турнири, за да говоря с треньора му, който е грък”, сподели главният организатор Георги Павлов.

„Съжалявам, че явно Ивет Лалова няма да участва. Тя лично ми обеща, че ще участва, но не й се сърдя. Тя е голям спортист и голямо сърце. Тезджан Наимова също няма да участва. Има други планове и някакви здравословни проблеми. Най-много съжалявам, че Тереза Маринова няма да участва, но тя ще награди някои от призьорите. Феновете да не се колебаят. Няма да съжаляват, ако дойдат на стадион „Васил Левски”. Такова събитие не е за изпускане”, добави още Павлов.