Реджина замесена в скандала с уговорени мачове
Реджина замесена в скандала с уговорени мачове / netinfo

Италиански футболен прокурор нареди още един отбор от Серия А да бъде включен в скандала с уговорени мачове, от който вече пострадаха четири от елитните клубове в страната.

Говорител на Италианската Футболна Федерация обяви, че нейният прокурор Стефано Палаци е обвинил Реджина в спортна измама. Детайли не бяха посочени.

Агенция АНСА съобщи, че видеозаписи на шест от мачовете на Реджина са били внимателно изгледани след прослушване на разговори по мобилни телефони, включително и на президента на тима Лило Фоти. Нито представител на клуба, нито президентът бяха открити за коментар.

Процесът слещу Реджина идва след решението на съда през миналия месец да извади отборът на Ювентус от редиците на първата италианска футболна дивизия и да накаже Лацио, Фиорентина и Милан с отнемане на точки за предстоящия сезон. Ювентус също така загуби и титлите си от последните две първенства заради подкрепа от страна на съдиите в определени мачове.

Арбитражният съд на Националния Олимпийски Комитет на Италия ще изслуша обжалването на Ювентус на 18 август в Рим. Това е последното ниво за обжалване в страната, преди нерешените случаи да бъдат прехвърлени в граждански съдилища.