Разстроен фен подава иск към Томов за 310 000 лева
Разстроен фен подава иск към Томов за 310 000 лева / netinfo
Фенът на ЦСКА Явор Блъсков, който се беше заканил да съди председателя на надзорния съвет на шампионите Александър Томов, не се е отказал от намерението си и ще предприеме конкретни мерки.

Утре в 10:00 часа Блъсков, заедно с адвокатите си, ще внесе исковата молба в районния съд в София, като преди това ще заплати съдебната такса.

„Червеният” привърженик претендира за обезщетение за нанесени нематериални щети и по-точно за нанесени психични разстройства от страна на Томов вследствие на това, че ЦСКА остана без лиценз и няма да играе в Шампионската лига.

Искът е за 310 000 лева, или казано по друг начин - по 10 000 лева за всяка шампионска титла на „армейците”, включително и последната, спечелена при властването на бившия политик.

Явор Блъсков има извадено медицинско от областния диспансер за психични заболявания в Русе. Крайната оценка при психиатричното и психологичното изследване е, че пациентът има разстройство в адаптацията и смесена тревожно-депресивна реакция.

„Забавих се известно време, с около месец, тъй като заедно с адвокатите искахме добре да подготвим нещата, за да имаме успех. Но съм твърдо решен да преследвам Томов до дупка, докато не си плати за душевните ми терзания”, заяви Блъсков до БТА.

Според новия наказателно-процесуален кодекс преди да се стигне до съдебно дело ще бъдат направени следните стъпки - исковата молба ще бъде изпратена до Александър Томов, който трябва да отговори на съда, неговото становище ще бъде дадено на ищеца, който от своя страна може да напише своите съображения. Чак след размяната на тази кореспонденция ще се стигне до разглеждане на делото в съда.

„Целта е да се набере максимално голям обем от информация по делото и двете страни да бъдат запознати изцяло с претенциите на едната и съображенията на другата страна. За да се избегнат евентуални неявявания и да се пренасрочва делото няколко пъти”, коментира за БТА Добровест Тенев, един от адвокатите на Явор Блъсков.