Рангелов вкара на Арминия, съдията го изкара
Рангелов вкара на Арминия, съдията го изкара / netinfo
Българският национал Димитър Рангелов отново се разписа в рамките на няколко дни за своя Енерги Котбус. Таранът обаче получи и червен картон в срещата Арминия –Енерги, завършила 1:1.

В 31-та минута юношата на Славия изведе своя тим напред в резултата. Куриозното е, че асистенцията бе дело на Ервин Скела, който беше замесен в скандал с българския си съотборник. Двамата имаха люта вражда преди няколко седмици.

В края на първото полувреме Димитър Рангелов получи втори жълт картон и отиде да отключи съблекалнята преди почивката. На практика мачът за Рангелов приключи.

В средата на втора част Вихнярек изравни резултата, бележейки 8-то си попадение от началото на шампионата в Германия.

Другият българин в тима на Боян Прашникар - Станислав Ангелов, не беше в групата на тима от Котбус. Пелето има здравословни проблеми и не е в състояние да играе.

В другите мачове, тази нощ - Байер Леверкузен излезе начело в Бундеслигата след авторитетна победа над Вердер в Бремен. „Аспирините” се наложиха над „музикантите” с 2:0. Чилиецът Видал вкара първия гол в 71-та минута на двубоя. Девет минути по-късно Фридрих оформи крайното 2:0 за Байер.

Бившият тим на Митко Бербатов води с две точки пред сензацията Хофенхайм, новаците обаче имат един мач по-малко.

Отличното си представяне в Германия продължава Волфсубрг, воден от Феликс Магат. „Вълците” сложиха „тройка без гарнитура” на Борусия Мьонхенгладбах.

С попадения на Фарфан, Курани и Бордон Шалке спечели с 3:0 гостуването си на Карлсруе. Този успех донякъде подобри настроението на „кралскосините”, които загубиха две точки през уикенда. Шалке излезе на трета позиция във временното класиране, преди утрешните двубои в Бундеслигата.