Пламен Марков ще наблюдава на живо Генков и Илиев
Пламен Марков ще наблюдава на живо Генков и Илиев / netinfo
Селекционерът Пламен Марков има намерението да посети предстоящия двубой между Динамо Москва и Терек Грозни от руското първенство. Целта на старши треньора на българския национален отбор е да се убеди от първа ръка какво е състоянието на Цветан Генков, както и на Вальо Илиев.

Двата отбора – Динамо Москва, чиято фланелка носи бившият играч на Локомотив Сф, и Терек Грозни, в който от началото на сезона се състезава Валентин Илиев, ще се изправят един срещу друг на 16 май (петък). Срещата ще се проведе в руската столица и е част от 11-я кръг на местния шампионат.

Пламен Марков дори бе изпратил повиквателна за Цветан Генков, който смяташе да използва в контролата, която бе запланувана за 23 май. Приятелският двубой с Иран обаче пропадна, а с това и възможността наставникът да види нивото на българските национали, в чието число влиза и бившият футболист на ЦСКА Вальо Илиев.

От БФС отказаха контролата с Иран в Техеран, заради очакваното спиране на футболисти от участие в нея, предимно на играчи от двата водещи клуба у нас – Левски и ЦСКА.

Следващата проверка на България ще бъде на 20 август, когато лъвовете ще гостуват на Босна и Херцеговина в Сараево, непосредствено преди началото на квалификациите на Мондиал 2010 на 6 септември, когато играем срещу Черна гора в Подгорица.