Пини ентусиазиран да учи младите
Пини ентусиазиран да учи младите / netinfo
20 български младежи имаха възможността да се учат от трикратния шампион на Европа с Макаби Тел Авив и настоящ национален селекционер на България Пини Гершон.

Израелецът, който очаква български паспорт започна двудневния си юношески камп с някои от най-перспективните ни състезатели от набор ‘93. Повече от 2 часа продължи първото занимание в баскетболната зала на стадион „Васил Левски”. Гершон не хабеше сили да показва и обяснява на момчетата основни техники на дрибъл и стрелба, и да поправя грешките им, когато е необходимо. Неотлъчно до него, както винаги у нас, бе и кондиционният треньор на мъжкия ни състав Ави Ковалски, а с превода помагаше Христо Ценов от Овергаз.

Тренировките продължават след 17 часа днес в зала „Универсиада”, а утре Пини ще прецени качествата и ще работи с една година по-големите юноши.

Общо 40-те младоци бяха селектирани по-рано през годината от легендата на родния баскетбол Георги Глушков и вече тренираха няколко пъти под ръководството на треньорите Георги Димитров и Ивайло Равуцов.

Тренировъчният камп под ръководството на 57-годишния специалист дойде като потвърждение на демонстрираното отдавна намерение на Пини Гершон да види с какъв потенциал разполага българският баскетбол и възможност за него да получи представа за качествата на младото поколение.

Заниманията са открити за всички родни специалисти – млади и не чак толкова, които имат желание да се докоснат до стила на титулувания селекционер. Днешната първа тренировка бе изгледана от някои наставници, но интересът би могъл да бъде доста по-голям коментираха присъстващите в залата.