Петър Стойчев бе избран за осми път за спортист на месеца
Петър Стойчев бе избран за осми път за спортист на месеца / netinfo
Седемкратният носител на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев за осми път бе избран за спортист на месеца. В анкетата на Пресклуб България той събра с 12 гласа, след като през юни спечели олимпийска квота на 10 км. На второ място с 11 гласа е носителката на три световни титли в професионалния бокс Галина Иванова. Братята Иво и Мартин Янакиеви, които също си осигуриха участие в Пекин на двойка скул, са с 4 гласа, информира Българската телеграфна агенция.

От седмица Петър Стойчев се подготвя в София заедно със световния шампион на 25 км от 2004 година австралиеца Брендън Капел, който е впечатлен от личния треньор на нашия плувец Красимир Туманов.

Двамата ще стартират тази събота в поредния кръг за Световната купа в Охрид, а след това ще продължат и в трите състезания от веригата в Канада.

Олимпийската подготовка и на нашите четирима плувци за Пекин върви добре, каза генералният секретар на федерацията Таня Богомилова.

Освен Петър Стойчев на 10 км и на 1500 метра, квоти за Пекин имат още Михаил Александров (100 м бруст, 200 м бруст, 200 м съчетано и 400 м съчетано), Георги Палазов (100 м бътерфлай, 200 м бътерфлай) и Нина Рангелова (200 м свободен стил).