Нифлор поднови тренировки с Литекс
Нифлор поднови тренировки с Литекс / netinfo
Вилфред Нифлор започна тренировки с основната група футболисти на Литекс. До този момент френският централен нападател се подготвяше по индивидуална програма отделно от останалите. Бившето острие на Гьоньон претърпя операция на левия крак през лятната пауза и дори закъсня с няколко дни за началото на подготовката на „оранжевите”. Интервенцията бе извършена в родината му и Нифлор се подготвяше по специална програма предписана му от хирурга извършил операцията. На снощната тренировка Станимир Стоилов и медицинския щаб на Литекс обаче прецениха, че централният нападател е готов постепенно да увеличава натоварванията и го пуснаха да участва в последните две тактически упражнения заедно с отбора.

Снощи за пръв път със съотборниците си на холандска земя тренира друг французин – Александър Барт. Новото попълнение на Литекс пристигна малко по-късно в базата на ловчанли в Холандия, тъй като имаше да урежда лични въпроси в родината си. Централният Бранител въртеше обиколки около терена, но на първата за днес тренировка се включи в заниманията наравно с останалите.

Във второто за вчера занимание Станимир Стоилов не можеше да разчита на Пламен Николов и юношата Александър Цветков. Последният усети болки в десния глезен и треньорският щаб реши да му даде малка почивка. Иначе от пристигането на Литекс в Доорверт, почти не се е показало слънце. Времето е постоянно хладно, мрачно и дъждовно. „Идеално за тренировки”, както казват от треньорския щаб на „оранжевите”.